მთავარი » სტატიები » ცომეული

ფენოვანი ცომი

fenovani comi

მასალა:

  • 1.2 კილოგრამი ფქვილი,
  • 1 ცალი კვერცხი,
  • 180 გრამი კარაქი,
  • 500 მილილიტრი ნელთბილი წყალი(ან რძე) 
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი.

მოათავსეთ 1 კილოგრამი ფქვილი თასში და გაუკეთეთ ჩაღრმავება. ჩაასხით წყალი, ჩატეხეთ კვერცხი და მოაყარეთ მარილი. ურიეთ ეს ინგრედიენტები რბილი ცომის მიღებამდე. ფენოვანი ცომი მოათავსეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და გააბტყელეთ 20×40სმ ზომის ოთხკუთხედად. გამოიყენეთ სუფრის დანა და ცომის ნახევარს ალაგ-ალაგ მოაცხეთ კარაქი. ფენოვანი ცომი ზემოდან გადააკეცეთ ცომის უცხიმო ნახევარი და მოაყარეთ ფქვილი. ფენოვანი ცომი ხელახლა გააბრტყელეთ ცომი და გაიმეორეთ იგივე პროცედურები მანამ, სანამ კარაქი არ გამოგელევათ(დაახლოებით 5-ჯერ). ფენოვანი ცომი ბოლოს მიღებული ცომი ერთხელ გადაკეცეთ სიგრძეზე და რამოდენიმეჯერ სიგანეზე. შემდეგ შეფუთეთ კულინარიული ცელოფნით და შედგით საყინულეში 20 წუთით ან მაცივარში 1 საათით. თქვენი ფენოვანი ცომი ხაჭაპურის, ლობიანის, ღვეზელებისა თუ ცომეული დესერტების მოსამზადებლად მზადაა!

კატეგორია: ცომეული | დაამატა: aks75 (26.03.2017) | ავტორი: ფენოვანი ცომის რეცეპტი
ნანახია: 1081 | ტეგები: კულინარია, ფენოვანი ცომის რეცეპტი, სწრაფი ცომი, რეცეპტების საიტი, კულინარული საიტი, პცის ცომის რეცეპტი, პიცის ცომი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
avatar