![fenovani comi](http://receptebi.ucoz.net/comeuli/DSC_0390.jpg)
მასალა:
- 1.2 კილოგრამი ფქვილი,
- 1 ცალი კვერცხი,
- 180 გრამი კარაქი,
- 500 მილილიტრი ნელთბილი წყალი(ან რძე)
- 1 ჩაის კოვზი მარილი.
მოათავსეთ 1 კილოგრამი ფქვილი თასში და გაუკეთეთ ჩაღრმავება. ჩაასხით წყალი, ჩატეხეთ კვერცხი და მოაყარეთ მარილი. ურიეთ ეს ინგრედიენტები რბილი ცომის მიღებამდე. ფენოვანი ცომი მოათავსეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და გააბტყელეთ 20×40სმ ზომის ოთხკუთხედად. გამოიყენეთ სუფრის დანა და ცომის ნახევარს ალაგ-ალაგ მოაცხეთ კარაქი. ფენოვანი ცომი ზემოდან გადააკეცეთ ცომის უცხიმო ნახევარი და მოაყარეთ ფქვილი. ფენოვანი ცომი ხელახლა გააბრტყელეთ ცომი და გაიმეორეთ იგივე პროცედურები მანამ, სანამ კარაქი არ გამოგელევათ(დაახლოებით 5-ჯერ). ფენოვანი ცომი ბოლოს მიღებული ცომი ერთხელ გადაკეცეთ სიგრძეზე და რამოდენიმეჯერ სიგანეზე. შემდეგ შეფუთეთ კულინარიული ცელოფნით და შედგით საყინულეში 20 წუთით ან მაცივარში 1 საათით. თქვენი ფენოვანი ცომი ხაჭაპურის, ლობიანის, ღვეზელებისა თუ ცომეული დესერტების მოსამზადებლად მზადაა!
|