1 მთელი 3/4 ჩაის კოვზი საცხობი ფხვნილი/გამაფხვიერებელი
1/2 ჭიქა რძე
ცოტაოდენი ცხიმი და ფქვილი ფორმისთვის
~ მომზადების წესი ~
1. გააცხელეთ ღუმელი 175°C გრადუსამდე. მოაცხეთ ცოტაოდენი კარაქი და ფქვილი 22×22სმ. ზომის საცხობ ფორმას ან ჩააფინეთ ქაღალდები მაფინების საცხობ ფორმებში.
2. საშუალო ზომის თასში გათქვიფეთ შაქარი და კარაქი. შემდეგ სათითაოდ ჩაუმატეთ 2 კვერცხი და კარგად გათქვიფეთ. მოასხით ვანილის ექსტრაქტი და კვლავ გათქვიფეთ. ერთად გაცერით ფქვილი და საცხობი ფხვნილი, შემდეგ ჩაუმატეთ კვერცხის მასას და კარგად გათქვიფეთ. ბოლოს, ჩაასხით რძე და ბოლოჯერ აამუშავეთ მიქსერი.
3. მიღებული ცომი გადაიტანეთ ფორმაში და შედგით ღუმელში გამოსაცხობად. აცხვეთ 30-40 წუთის განმავლობაში. თუ ქაფქეიქებს აკეთებთ, მაშინ 20-25 წუთი.