მთავარი » სტატიები » დესერტები |
მასალა:
კრემისთვის:
მომზადება: ავთქვიფოთ კვერცხის ცილები და შაქარი მყარი მასის მიღებამდე, შევათქვიფოთ თითო-თითოთ კვერცხის გულები. დავამატოთ ფქვილი და კოვზით მხოლოდ რამდენჯერმე ამოვურიოთ. გადავიტანოთ პერგამენტიან საცხობ ყალიბში. გამოვაცხოთ 15-20 წთ, 200 °C. გავაგრილოთ და ფრთხილად მოვაშოროთ ქაღალდი. გვერდები ჩამოვაჭრათ, რათა სწორი კუთხეები მივიღოთ. ჩამოჭრილი გვერდები დავფხვნათ. ბისკვიტი გავჭრათ 3 თანაბარ ნაწილად, რათა მივიღოთ გრძელი და ვიწრო ტორტი. კარაქი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, დავამატოთ კვერცხის გული, ჰალვა, შესქელებული რძე, შაქრის პუდრა და ვანილი. ყველაფერი კარგად ავთქვიფოთ. ავაწყოთ ტორტი ჩვეულებრივი წესით: ბისკვიტი+კრემი+ბისკვიტი და ა.შ. სამივე ფენისთვის. ცოტა კრემი გვერდებისთვისაც მოვიტოვოთ. თავსა და გვერდებზე მოვაყაროთ დაფხვნილი ბისკვიტი. უმჯობესია ტორტი მეორე დღეს მიირთვათ. | |
ნანახია: 748 | | |
სულ კომენტარები: 0 | |