მთავარი » სტატიები » დესერტები

ხილის ნამცხვარი ბეზეს კრემით

xilis deserti

 

ინგრედიენტები:

  • ცომისთვის კვერცხი 3
  • შაქარი 50 გ
  • ფქვილი 60 გ

გულსართისთვის

  • კვერცხის ცილა 3
  • შაქარი 150 გ
  • ჟოლო, ალუბალი, მოცხარი მაყვალი და სხვა ცოცხალი ან გაყინული

კვერცხი და შაქარი ავთქვიფოთ მუსისმაგვარი კონსისტენციის მიღებამდე. დავამატოთ გაცრილი ფქვილი. გადავურიოთ და ჩავასხათ კარაქწასმულ ფორმაში. გამოვაცხოთ 160 გრადუსზე დაახლოებით 20 წუთი, სანამ ოქროსფერს მიიღებს. პარალელურად ავთქვიფოთ ბეზე შაქართან ერთად. მზა ბისკვიტზე დავალაგოთ ნებისმიერი სასურველი ხილი, გადავუსვათ ბეზე და შევაბრუნოთ ღუმელში 10-15 წუთით, თან ტემპერატურას დავუწიოთ. ბეზე რომ ოქროსფერს მიიღებს, გამოვიღოთ .

კატეგორია: დესერტები | დაამატა: aks75 (10.03.2017) | ავტორი: ხილის ნამცხვარი ბეზეს კრემით
ნანახია: 731 | ტეგები: jolos deserti, desertebis recepti, deserti, kulinaria, gemrieli receptebi, desertebis momzadeba | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
avatar