მთავარი » სტატიები » ბოსტნეული |
მასალა: ბადრიჯანი - 4 ც ხორცის ფარში შერეული - 300 გრ ხახვი 2 ცალი ბულგარული 150 გრ. პომიდორი 300 გრ. ნიორი 2 კბილი. ოხრახუში, ქინძი 40 გრ ყველი 100 გრ. მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი: ბადრიკანი გავრეცხოთ, გავჭრათ სიგრძეზე, ამოვიღოთ ბადრიჯანის გული მთლიანად, ისე რომ კიდეების სისქე დაახლოებით 1 სმ. იყოს. ამოღებული შიგთავსი დავჭრათ და გადავინახოთ. ბადრიჯნის ნავებს მოვაყაროთ მარილი და დავტოვოთ 30 წუთით. ხახვი და ნიორი შევწვათ ზეთში დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 3-4 წუთი. დავამატოთ ფარში და შევწვათ კიდევ 7-10 წუთი. დავამატოთ ბადრიჯნის შიგთავსი და ვშუშოთ კიდევ 5 წუთი. შემდეგ დავამატოთ დაჭრილი პომიდორი და ბულგარული წიწაკა. მოვაყაროთ შავი პილპილი, მარილი და ვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 10-12 წუთი. მიღებული მასა თანაბრად გავანაწილოთ ბადრიჯნის ნავებში. ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი ყველი. ბადრიჯნის ნავები ფარშით დავალაგოთ ჯაროვნაზე და შევბრაწოთ გაზქურაში 30 წუთის განმავლობაში. ბოლოს მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი
| |
ნანახია: 1388 | | |
სულ კომენტარები: 0 | |